by bezorgdeouders-admin | Mar 25, 2018 | Documenten | 1 comment
Volgens het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) is het aantal besmettingen met chlamydia in de periode 1990-2009 verdubbeld en komt chlamydia voor 75% voor in de leeftijdsgroep 15-24 jaar.
Syfilis neemt toe, andere ziekten gaan statistisch licht achteruit, maar in werkelijkheid gaan alle pathologieën omhoog omdat ze niet correct gemeld worden door de overheden, en ook worden asymptomatische infecties niet geregistreerd.
Behalve chlamydia gaat het voor de ziekten tussen 25 en 98% meer dan gemiddeld over mannelijke homoseksuelen, een bewijs dat verspreiding van geslachtsziekten niets te maken heeft met de soort preventie maar met het gedrag.
Opvallend is het feit dat een sterke toename van soa’s (seksueel overdraagbare aandoeningen) uitgerekend plaatsvindt in die landen waar men het vroegste (en op de jongste leeftijd) met intensieve voorlichting begint. 88% van de onderzochte soa’s concentreren zich op de vier noordelijke landen Zweden, Noorwegen, UK en Denemarken, landen waar ‘safe sex’ de officiële staatspolitiek geworden is.
Volgens een studie van de International Planned Parenthood Federation (IPPF) in samenwerking met de Zweedse Lund universiteit en het Europees regionaal bureau van de WHO uit 2006 zou Denemarken over een buitengewone seksuele voorlichting beschikken, terwijl staten als Tsjechië, Duitsland, Ierland en Polen als ‘zwarte schapen’ worden beoordeeld. En toch staat Denemarken aan de top met 541 chlamydiabesmettingen op 100 000 burgers, terwijl het ‘achterlijke’ Ierland er maar 90 heeft.
Het Verenigd Koninkrijk, ondanks seksuele opvoeding en door de staat gesubsidieerde campagnes, staat aan de top wat soa’s betreft, en wil nu reeds vanaf 5 jaar seksuele voorlichting invoeren. Het programma voorziet lessen over homoseksualiteit en geslachtsziekten. Bovendien werd beslist om gratis condooms onder 13-20-jarigen te verdelen. Daarvoor moet men over een condoomkaart beschikken die op het einde van een voorlichtingscursus wordt uitgereikt. Noorwegen en Zweden hebben gratis condoomautomaten in de scholen.
De EU-studie toont aan hoe weinig de sinds decennia beweerde vergelijking: meer voorlichting en meer preventie = minder risico’s en meer gezondheid, steek houdt. In tegendeel blijkt een oververzadiging aan condooms, informatie en vroegere seksualisering tot steeds meer geslachtsziekten en abortussen te leiden.
Deze paradox steunt op twee gronden. Enerzijds wordt info over menselijke seksualiteit gefixeerd op kennis van geslachtsorganen en de bevrediging van instincten. Welke onbeheerste hartstocht ook tot uiting komt, niets moet haar in de weg staan. Daaruit volgt een vroege drang om seksualiteit prioritair te stellen en dit stuurt het gedrag van Noord-Europese (maar niet enkel hier) jongeren. Hoe meer sekspartners iemand heeft, des te hoger het besmettingsgevaar.
Anderzijds propageert men voorbehoedmiddelen waarvan geweten is dat ze falen. De bijsluiters voor condooms geven in kleine tekst aan dat ze niet voor alles beschermen, maar niemand leest die. Zeker niet de gezondheidsoverheden en politici die besluiten om campagnes te voeren, omdat ze hun vooronderstellingen tegenspreken. Vakmensen spreken van ‘risk compensation’. Het is niet omdat je een veiligheidsgordel draagt, dat je op het gaspedaal mag gaan staan. (S. Peltzman, The Effects of Automobile Safety Regulation; I. Tazi-Preve, J. Roloff, Abortion in West and East Europe: problems of access and services; T.D. Mastro, W. Cates Jr, M.S.Cohen, Antiretroviral Products for HIV Prevention: Looking toward 2031; J. Richens, J. Imrie, A. Copas, Condoms and seat belts: the parallels and the lessons). Met verhoogde promiscuïteit en gebrek aan kuisheid heeft condoomgebruik en seksuele voorlichting geen zin.
Bron: Bussola Quotidiana/Giuseppe Nardi
Het gezond verstand zegt dat hoe vroeger en hoe meer sex, des te meer risico. Men begint vroeg met condooms. Dan hoort men dat de sex nog beter is zonder condoom, en men experimenteert verder… met alle negatieve gevolgen vandien.
Onrijpe promotie van sex is misdadig. Ontrouw, abortus zijn de wrange vruchten