23 februari 2019, One of Us
Zaterdag 23 februari 2019 in de Senaat te Parijs zaten honderd Europese intellectuelen rond professor Rémi Brague samen om het One of Us culturele platform te lanceren. Engelsen, Duitsers, Spanjaarden, Italianen, Maltezers, Roemenen, Belgen, Slowaken, Portugezen, Hongaren, Nederlanders, van Oostenrijk … Onze bedoeling is om ‘de intellectuelen vrij te zetten’ om op te komen voor de bescherming van het gezin en het leven.
Vijf jaar geleden eiste een petitie genaamd “Een van ons” respect voor het menselijk leven, van de conceptie tot het natuurlijke einde. Ze had bijna twee miljoen handtekeningen verzameld en werd het eerste burgerinitiatief in Europa. Dit grote populaire succes was paradoxaal genoeg een politieke mislukking, omdat het Europees Parlement besloot om zichzelf vrij te pleiten van het opvolgen van het initiatief, en dit volledig in strijd met de regels die het had vastgesteld. De stem van een ‘conservatieve’ burger is veel minder waard dan die van een ‘progressieve’ burger. Het is in de nasleep van dit initiatief dat het platform “Een van ons”, geboren is.
De voorzitter roept op om ‘onze erfenis’ goed door te geven in het besef dat de geschiedenis de rede, de vrijheid en de waardigheid van elke persoon verdedigt. Hij zei dat hij maar één angst heeft: “Dat de toekomstige generaties ons zullen beschuldigen omdat we de beschaving in gevaar niet hebben geholpen. Wee ons als we zwijgen! “
Tijdens deze dag waren forums van filosofen – de interventies van Olivier Rey en Pierre Manent waren ook erg opvallend – en meer uit het leven gegrepen getuigenissen zoals die van de Hongaarse staatssecretaris voor het gezin Katalin Novák. De “vooruitgang” van elk land is anders, maar het maakt niet uit. De eerste steen is gelegd, de impuls gegeven, zoals de voormalige Spaanse minister Jaime Mayor Oreja , president van de federatie One of Us verwoordt.
Bron: Plate-forme One of Us : malheur à nous si nous ne portons pas assistance à civilisation en danger !
Recente reacties