Arjet Borger (1982) is gezondheidswetenschapper en oprichter van de ‘Care for Sexuality Foundation’ of ‘Zorg voor seksualiteit’. Ze werkt als schrijver, spreker en adviseur. Ze heeft een adviesbureau op het gebied van seksuele gezondheid en preventie.

Ze schrijft boeken voor kinderen tot 8 jaar, voor jongeren vanaf 15 jaar, voor ouders en jeugdleiders, voor iedereen… (Meer info>>)

Met haar stichting, Zorg voor Seksualiteit, hebben ze de lesmethode Veiligwijs ontwikkeld, speciaal voor het basis onderwijs. Wat deze methode bijzonder maakt, is dat deze vertrekt vanuit een waardegerichte benadering: zorg, liefde, respect en veiligheid staan centraal. Ze
bieden ook (cultuur)sensitieve begeleiding aan scholen, waarbij we aandacht hebben voor
identiteit, seksualiteit, religie en cultuur. Bezoek de website www.zorgvoorseksualiteit.nl en ontdek onze uitgangspunten voor relationele en seksuele vorming.

Dit boek is een aanrader voor wie kritisch durft te kijken naar de manier waarop de stichting ‘Rutgers’ in Nederland haar eenzijdige visie wil opleggen aan de leerkrachten en scholen met hun kant-en-klare lespakketten. Ze houdt belangrijke informatie achter onder het mom van niet te willen moraliseren en misbruikt statistieken om hun manier van werken te rechtvaardigen. Interessant, daar het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa in Vlaanderen dezelfde informatie achterhoudt en dezelfde statistieken misbruikt in Vlaanderen om kinderen, jongeren, ouders, leerkrachten en overheid te misleiden.

Ze raakt de essentie van het probleem aan. Namelijk, waarom wordt de relationele kant van seks zo weinig belicht, het belang van liefde, respect, zorg, wederkerigheid, veiligheid, in plaats van het instrumentaal omgaan met seksualiteit.

Seks voor iedereen.
Uitgeverij Prometheus, maart 2018

Nederland en seks. Het lijkt zo’n gelukkige combinatie. We hebben de seksuele revolutie al ver achter ons liggen en er zijn genoeg redenen om te denken dat we de goede kant op gaan. Maar is dat ook echt zo?

Hoe praten we eigenlijk met kinderen, tieners en jongeren over seks? Waar is onze voorlichting op gebaseerd? Wat is de rol van de overheid? En waarom praten we niet over de relationele kanten van seks? Zijn we soms ergens bang voor?

We verwarren ons verlangen naar seksuele vrijheid met het bevorderen van seksuele gezondheid. Doen we daarmee onszelf en onze kinderen niet tekort?

Met Seks voor iedereen geeft Arjet Borger het startschot voor een maatschappelijk debat over de manier waarop Nederland over seks praat en hoe dat anders zou kunnen.
Te bestellen>> Kostprijs: 7.90 euro

Translate >