Men wil de afwijkingen bij intersekse personen weghalen uit de  pathologie en normaliseren om de genderideologie te versterken en erop te wijzen dat, net zoals er zogenaamde ‘genderfluïditeit’ is, ook het geslacht verschillende overgangsvormen kan aannemen. Het Europees Parlement roept de lidstaten op om wetgeving in te voeren die chirurgische ingrepen en behandelingen verbiedt die het geslacht willen normaliseren. Het gaat om een kleine groep intersekse personen (0,02 %). Men kan een afwijking echter niet normaliseren. De uitzonderingen bevestigen de regel, namelijk het mannelijk en vrouwelijk geslacht.

17 augustus 2024, Comité ‘Bescherm onze kinderen’

Bij Khelif is het duidelijk dat zij een biologische man is, met een hoog gehalte testosteron en met de mannelijke  XY chromosomen. Zij maakt haar vermoedelijk Androgeen Ongevoeligheid Syndroom (AOS)  niet kenbaar, zodat haar biologische identiteit niet openbaar wordt.

Dat het Olympisch Comité deze biologische hoofdkenmerken negeert, de XY-chromosomen en het hoog gehalte testosteron, en enkel kijkt naar de uiterlijke geslachtskenmerken en de verwijzing op het  paspoort is ondermaats. Terecht kiest het IBA van het Wereldkampioenschap voor de biochemische test (Bron>>).

De Algerijnse bokster Imane Khelif werd een jaar eerder nog gediskwalificeerd op het World Boxing Championship omdat ze én te hoge testosteronwaarden heeft én een mannelijk chromosoom heeft (XY in plaats van XX, zoals bij vrouwen typisch het geval is). Dus de belangrijkste kenmerken van een  biologische man.

Khelif is hoogstwaarschijnlijk een persoon met een seksuele differentiatiestoornis, meer specifiek met het Androgeen Ongevoeligheid Syndroom (AOS) waardoor de mannelijke genitaliën niet volgroeid zijn en uitwendig gelijken op die van een vrouw. Personen met AOS hebben uitwendige genitaliën zoals de clitoris, schaamlippen en een deel van de vagina. Ze missen een baarmoeder en eierstokken en hebben in de plaats inwendige testikels” (Bron>>). De oorzaak hiervan is dat het embryo (baby in wording) niet reageert op de aangemaakte androgenen die aangemaakt worden vanaf de achtste week van de zwangerschap en hierdoor groeien de geslachtsdelen niet verder uit tot mannelijke geslachtsorganen (Bron>>). Deze personen gaan meestal als vrouw door het leven.
Personen met AOS hebben ook een ‘antropometrisch’ voordeel. Ze hebben een breder skelet en meer spieren.

De medische gemeenschap spreekt over “seksuele differentiatiestoornissen” als gevolg van een gebrek aan overeenstemming tussen het fenotype (geslachtelijke anatomie, spiermassa, gestalte, …) en het biologische profiel (karyotype, hormonen). Dit gaat over een heel klein deel van de bevolking, namelijk 0,02 % (Bron>>) (Bron>>) De socioculturele evolutie heeft stap voor stap het begrip “interseksualiteit” ingevoerd, ter vervanging van de “seksuele differentiatiestoornissen”, om deze stoornissen weg te halen uit de categorie van de pathologie. Deze uitzonderingsgevallen normaliseert men nu.

Op 12 oktober 2017 stemde de Raad van Europa voor de resolutie (2191) om “de mensenrechten van interseksuele personen te bevorderen en de discriminatie tegenover hen te laten verdwijnen”.

In een resolutie van 8 februari 2019 heeft het Europees Parlement in navolging daarvan de lidstaten van de Europese Unie opgeroepen om wetgeving in te voeren die chirurgische ingrepen en behandelingen verbiedt die het geslacht willen normaliseren.

Het is niet omdat iets occasioneel bestaat dat het daarom ook “normaal” is en niet mag behandeld worden. Deze uitzonderingsgevallen worden nu gebruikt om het natuurlijke spectrum van de twee geslachten af te breken. Men wil de genderideologie versterken door erop te wijzen dat, net zoals er zogenaamde ‘genderfluïditeit’ is, ook het geslacht verschillende overgangsvormen kan aannemen (Bron>>).

Uitzonderingen normaliseren en als het nieuwe normaal aanduiden lijkt ons een brug te ver. De uitzonderingen bevestigen de regel, namelijk het mannelijk en het vrouwelijk geslacht.

Intersekse wordt meestal beschouwd als een lichamelijk kenmerk en niet als een identiteit.

Dus de verontwaardiging van de opmerkzame toeschouwer is terecht. Khelif heeft intersekse kenmerken maar is biologisch een man (XY). Dat ze mag deelnemen aan de vrouwencompetitie bij de Olympische spelen is niet te begrijpen.

Translate >