Thema: Gender, Gendertransitie, De-transitie, Intersekse personen.

Hierbij ontvangt je de vakantie editie van onze nieuwsbrief ‘Bescherm-onze-kinderen.’

In deze nieuwsbrief bespreken we het thema’ gender, genderindoctrinatie, gendertransitie, gender de-transitie en interseksualiteit aan de hand van concrete casussen. Ook de professional Laurens Buijs, interdisciplinair sociaalwetenschapper gespecialiseerd in Gender & Sexuality Studies, laten we aan het woord.

De volgende thema’s komen aan bod.
– Antwerpen Pride.
– Bulgarije verbiedt “propaganda” rond LGBTQI+ binnen het onderwijs
-Gender gekte – Gesprek met Laurens Buijs –
-Gendertransitie is geen normale zaak.
-Johannes vraagt financiële steun om de chirurgische ingreep voor de-transitie te kunnen uitvoeren.
-Facebook-groep Detrans Vlaanderen
-Website Post-trans
– De Algerijnse boxter Khelif (XY) met intersekse kenmerken, doet mee met de vrouwencompetitie.
-Agenda: Hart voor onze kinderen, 28 september 2024

 

Pride Antwerpen.

De Pride Antwerpen had dit jaar een duidelijke boodschap: ‘We komen op voor het aanvaarden van de queer-mensen’. Queer is een overkoepelend begrip voor onder andere homoseksuele, biseksuele, panseksuele, transgender, intersekse en non-binaire/genderqueer mensen.
De ‘Pride Progress vlag’ streeft naar meer inclusie binnen de lhbti+-beweging.
De nieuwe kleuren roze, turquoise en wit staan voor de inclusie van transpersonen, waaronder non-binaire personen en wie zich als gendernonconform identificeert.
De nieuwe kleuren zwart en bruin staan voor de inclusie van zwarte mensen en mensen van kleur.
De cirkel staat voor mensen met intersekse-eigenschappen.
We stellen ons de volgende vragen, toegespitst op de ‘TI’, de transgenders en intersekse personen. Gelijkheid van kansen en respect voor ieder is zeker belangrijk. Daar doen we niets vanaf. Maar worden we hier niet meegetrokken in een ideologisch perspectief terwijl het wetenschappelijk verhaal ondergesneeuwd raakt?
Moeten we onze gender boven ons biologisch geslacht plaatsen, conform de genderideologie?
Moeten wij een chirurgische gendertransitie als het nieuwe normaal aanvaarden?
Moeten we interseksualiteit normaliseren zodat het natuurlijke spectrum van de twee geslachten teniet gaat?
Moeten we onze kinderen hiermee van jongs af aan belasten?

 

In Bulgarije verbiedt men “propaganda” rond LGBTQI+ binnen het onderwijs.


(TQI:Transgender, Queer, Intersex)
In Bulgarije is het nu illegaal om “niet-traditionele seksuele geaardheid” aan te moedigen op school. Hierbij trekt Bulgarije een duidelijke grens. Zolang een kind niet seksueel volgroeid is, moet men het niet in verwarring brengen met uitzonderingen (Bron>>).

 

Video: Gender gekte – Gesprek met Laurens Buijs.

11 augustus 2023, Café Weltschmerz – Tafel van Feshtali #14

Laurens Buijs is interdisciplinair sociaal wetenschapper gespecialiseerd in Gender & Sexuality Studies (GSS). Hij gaf les aan de Universiteit Amsterdam. Hij werd aangevallen omwille van zijn vraagstelling of alle diagnoses van genderdysforie bij jongeren echt wel endogeen van aard zijn en of andere socio-culturele oorzaken of trauma’s misschien aan de oorsprong liggen, zoals persoonlijkheidsstoornissen, ongenoegen over lichaam, psychologisch leed door trauma, opgekropte homoseksualiteit, moedercomplex, de nieuwe hype rondom gender…

In 1950 is het begrip ‘gender’ ingevoerd door de emancipatiebeweging om ook de socio-culturele kant van het vrouw-zijn te belichten en niet enkel de biologische, wat op zich niet verkeerd was. De Beauvoir zag gender echter eerder als een sociaal construct. De focus op gender is zo toegenomen dat het een ‘ideologie’ is geworden waarbij gender primeert op je biologisch geslacht. ‘Je bent wat je voelt.’

Er zijn waarschijnlijk altijd een heel klein aantal transgenders geweest, maar de exponentiële groei vooral bij meisjes is opmerkelijk. Grote supranationale instituten pushen deze genderideologie, zoals de VN met haar Sustainable Development Goals. De politiek subsidieert op haar beurt organisaties die deze ideologie verspreiden, zoals Sensoa, Transgender Infopunt, Rosa vzw, Cavaria, … Onder de noemer ‘gendergelijkheid’ en ‘non-discriminatie’ wordt deze ideologie aanvaardbaar gemaakt. Deze ideologie krijgt echter totalitaire trekjes en wordt opgedrongen in universiteiten, bedrijven, organisaties. Als men deze visie niet steunt en vragen hierbij hebt, wordt men als transfoob afgeschilderd.

(t.h.v. 33 minuten) Laurens Buijs roept de ouders op om waakzaam te zijn. Via bedenkelijke seksuele voorlichtingsprogramma’s worden complexe ideologische verhalen over gender gebracht op scholen. (Zoals de genderkoek die de termen geslacht, genderidentiteit, genderexpressie aanbrengt en gender doet primeren boven het geslacht). Dit brengt de jongeren aan het twijfelen over hun eigen identiteit, net in een periode waar ze houvast nodig hebben.

De gender-inclusieve lessen, waarbij zowel jongens als meisjes moeten aangesproken worden, verhinderen de kinderen en jongeren om echt jongen en meisje te zijn. Jongens vinden nu eenmaal andere dingen leuk dan meisjes. Dat is niet altijd cultureel bepaald, maar veelal endogeen. Jongens moeten jongens kunnen zijn en meisjes meisjes. Het onderwijs mag nog meer aangepast worden aan de jongens die een heel eigen aanpak nodig hebben, vindt Laurens. Daarom is een genderneutraal onderwijs waarbij de ‘Stereotiepe rolmodellen’ moeten verdwijnen destructief (Geen genderneutraal beleid in de schoolboeken. Petitie>>).

Je hebt het recht als ouder om informatie op te vragen en je te verzetten tegen deze ideologische propaganda in de klas van jouw kind. De twijfel of je wel een jongen of een meisje bent, wordt wel degelijk gecreëerd door de lespakketten van Sensoa. De mogelijkheid om in transitie te gaan, om puberteitsremmers te nemen, en om je eigen recht op zelfbeschikking in handen te nemen komt aan bod (Video: Genderideologie in het onderwijs, waar gaat het mis?>>). Gelukkig gebruiken niet alle scholen deze lespakketten. De bijwerkingen worden te weinig vernoemd. Deze transities worden te veel geromantiseerd. Manipulatie gebaseerd op gevoel moeten we niet toelaten. Sociale transitie en het gebruik van een andere voornaam gebeurt soms zonder medeweten van de ouders op de school. Gelukkig zijn dat uitzonderingen. Als we niet ageren, wordt deze ideologie verder opgedrongen aan onze kinderen en worden wij weggezet als transfoob. Spreek de school aan in het begin van het schooljaar, bel de directie desnoods op en maak jouw standpunt bekend. Eis inspraak via de ouderraad of een werkgroep van ouders.

De minimumdoelen van de Overheid in Vlaanderen vragen dat de leerlingen rekening houden met de diverse identiteiten ‘gerelateerd aan subculturen, gender-gerelateerde groepen, socio-economische groepen, levensbeschouwelijke groepen’, meer niet! (Bron>>). Dus de jongeren moeten inderdaad leren om te gaan met een diversiteit van identiteiten, maar je hebt als ouder het recht om te ageren als in de les ideologische propaganda wordt gebracht dat niet berust op wetenschap.
Of moeten we zonder nadenken meestappen in een agenda die niet alleen de geestelijke en lichamelijke gezondheid van onze kinderen maar ook de hele maatschappij ernstig kan schaden?

De scholen moeten niet de supra nationale organisaties volgen en ons in de richting duwen van het transhumanisme en de maakbare mens. Kinderen moeten leren dealen met dingen die hen gegeven zijn en ermee aan de slag gaan.
Luister verder>>
Samenvatting>>
Website Laurens Buijs>>


Open brief : Moeten scholen expliciete seksuele vorming geven en de genderideologie bijbrengen vanaf de kleuterklas?

We zien dat in Vlaanderen reeds kinderen vanaf 10 jaar puberteitsremmers worden toegediend als ze zich niet goed voelen in hun lichaam. Dit met de bedoeling een transitie te faciliteren. Dat is veel te vroeg.

De leerplannen gemaakt door Sensoa en Rosa vzw hebben een negatieve invloed op de ontwikkeling van onze kinderen. Kinderen worden in verwarring gebracht over hun identiteit wegens de loskoppeling van gender en geslacht en gender te laten primeren boven het geslacht, dit reeds vanaf de kleuterklas.

Wij willen erop wijzen dat in de minimumdoelen van de Overheid niet gevraagd wordt de genderideologie te brengen. Wel vraagt men in het kleuter en basisonderwijs de verschillende type gezinnen en verschillende sociale en culturele groepen een plaats te geven. In het middelbaar vraagt men dat de leerlingen kunnen omgaan met de diversiteit van identiteiten. Meer niet. (Bron>>)

We vragen de ministers om de neutraliteit van het onderwijs te bewaken, conform de Belgische Grondwet en dat de inhoud van de lespakketten en Sensoa-websites op democratische wijze herwerkt wordt.

We vragen dat schooldirecties de genderideologie (met genderkoek) niet toelaten in hun scholen onder de noemer ‘niet discrimineren’, maar in tegendeel onze kinderen bevestigen in hun identiteit als man of vrouw.

Hier vind je onze Open Brief gericht aan de ouders, leerkrachten en schooldirecties, aan minister van Onderwijs en Welzijn. Teken je die ook?
Open Brief>>

 

TRANSITIE
Gendertransitie is geen normale zaak.


5 augustus 2024, De Standaard

Nick de Clippel, filosoof en auteur, schrijft een stuk in De Standaard. We citeren enkele zinnen:
“Een transitie is geen normale zaak en zal dat ook nooit zijn”. “Hoe komt het toch dat een twijfelachtige dure klinische ingreep voor een ernstig psychiatrisch probleem kritiekloos in de markt wordt gezet als normaal?”
“Objectief feit is dat een klein deel van de trans-mensen later weer in de-transitie gaan. Dat een deel van hen na transitie even ongelukkig of zelfs nog ongelukkiger is dan voordien.”
“Is het niet zinniger het afwijkende als afwijkend te aanvaarden en transmensen op die manier te accepteren.” Lees verder>>


DE-TRANSITIE.

Hoe ‘zuster Eefje’ weer als Johannes (50) door het leven gaat: “Mijn lichaam is verminkt… Ik ben mijn mannelijkheid kwijt”

Het laatste Nieuws , 6 augustus 2024

“Chirurgen en psychologen: ze zouden beter moeten weten, dat een transitie geen oplossing is voor een kindertrauma.” We ontmoeten Eefje opnieuw, alleen gaat ze nu door het leven als Johannes (50). Hij vertelt hoe “een verkeerde diagnose en foute begeleiding” in zijn geval leidde tot een onomkeerbare transitie.

Enkele citaten uit het artikel:
‘Ik heb mezelf een leugen wijsgemaakt met alle gevolgen van dien.
Ik heb niet de hulp en de diagnose gekregen die ik nodig had.
De manier van handelen van psychologen en chirurgen is niet correct.
Ze zouden beter moeten weten, dat een transitie geen oplossing is voor een kindertrauma. Ik voelde me in de steek gelaten.
Ik vind dat je niet mag knoeien met de natuur en zo’n zware beslissing mag nemen voor een kind.’
Link Het laatste Nieuws>>


Steunactie: Steun Johannes, zodat hij in de-transitie kan gaan.

Johannes Spreutels vraagt financiële steun voor het verwijderen van zijn borstprothesen. Deze werden geplaatst in 2022 in het Universitair ziekenhuis te Gent toen hij de chirurgische transitie tot vrouw heeft doorlopen.

Johannes is 50 jaar. Hij heeft een moeilijke jeugd gehad, weinig ouderlijke zorg en was in zijn kinderjaren slachtoffer van misbruik. Deze trauma’s hadden een grote impact op zijn mentale en emotionele welzijn.

Na zijn transitie realiseerde Johannes zich dat een geslachtsverandering niet de oplossing is voor zijn trauma’s. Hij wil nu zoveel mogelijk terugkeren naar zijn biologisch geslacht. Daarom wil hij zijn borstprothesen verwijderen.

Omdat de de-transitie en de medische begeleiding nauwelijks terugbetaald worden en Johannes een minimumloon heeft, vragen we financiële steun voor hem. Het bedrag dat hij nodig heeft is 5000 euro. Hartelijk dank voor alle steun. Zo help je hem in de-transitie te gaan.
Steunactie>>


Facebookgroep Detrans Vlaanderen België.

Johannes heeft een facebookgroep ‘Detrans’ aangemaakt waar je zijn artikels kan vinden en interessante informatie over de-transitie. Voeg je gerust toe en like de artikelen waar je achter kan staan. Het is een privé groep, dus anderen kunnen de inhoud en de leden van de groep niet zien. Jouw deelname is een bemoediging voor Johannes. Johannes wil vooral mensen met transitietwijfels en zij die in de-transitie willen gaan ondersteunen.
facebookgroep>>

 

Website Post-trans.


Op deze site vind je 48 verhalen van mensen die in de-transitie gingen (Link>>).
Uit onderzoek van de afgelopen jaren blijkt dat het percentage dat in de-transitie gaat, ligt tussen de 2% en 10% (Bron>>). De Transspijt is mogelijk 33 % (Bron>>).

Het vaak gehoorde argument – dat een transitie levensreddend is – is onjuist. Het aantal zelfmoorden na de medische transitie is zorgwekkend hoog. Uit een langetermijnonderzoek uit 2011 blijkt dat mensen die een medische transitie maken ruim 19 keer meer kans hebben om door zelfmoord te overlijden dan de algemene bevolking (Bron>>).

De jongwolwassene detransitioners die deelnamen aan een steekproefonderzoek, meldden dat ze veel minder genderdysfoor en veel gelukkiger zijn geworden dan tijdens hun periode van transidentificatie (Bron>>). Het is belangrijk dat we de mensen die in de-transitie gaan ondersteunen omdat ze dikwijls door de medische wereld aan hun lot worden overgelaten.


INTERSEKSE
De Algerijnse boxter Khelif (XY) met intersekse kenmerken, doet mee aan de vrouwen competitie op de Olympische spelen.

16 augustus 2024, Comité ‘Bescherm onze kinderen’

Men wil de afwijkingen bij intersekse personen weghalen uit de pathologie en normaliseren om de genderideologie te versterken en erop te wijzen dat, net zoals er zogenaamde ‘genderfluïditeit’ is, ook het geslacht verschillende overgangsvormen kan aannemen. Het Europees Parlement roept de lidstaten op om wetgeving in te voeren die chirurgische ingrepen en behandelingen verbiedt die het geslacht willen normaliseren.

Het gaat om een kleine groep intersekse personen, namelijk 0,02 %. Men kan een afwijking echter niet normaliseren. De uitzonderingen bevestigt de regel, namelijk het mannelijk en vrouwelijk geslacht.

Bij Khelif is het duidelijk dat zij een biologische man is, met een hoog gehalte testosteron en met de mannelijke XY chromosomen. Zij maakt haar vermoedelijk Androgeen Ongevoeligheid Syndroom (AOS) niet kenbaar, zodat haar biologische identiteit niet openbaar wordt.

Dat het Olympisch Comité deze biologische hoofdkenmerken negeert, de XY-chromosomen en het hoog gehalte testosteron, en enkel kijkt naar de uiterlijke geslachtskenmerken en de verwijzing op het paspoort is ondermaats. Terecht kiest het IBA van het Wereldkampioenschap voor de biochemische test.
Lees verder>>


Agenda.
Agenda: ‘Hart voor onze Kinderen’ 28 september om 15u te Gent



Op zaterdag 28 september presenteert Luc De Rocker op het onafhankelijk platform ‘Hart voor onze Kinderen’
Het thema is digitalisering en seksualisering bij kinderen.
Sprekers op het podium zijn onder meer
‘Bescherm de kinderen’ – www.bescherm-de-kinderen.be ,
‘Cry for recognition’ – www.cryforrecognition.be en
Bewuster Digitaal – https://www.youtube.com/@bewusterdigitaal

Live te bekijken
– op Hart voor onze Kinderen op Facebook
– op V-Media (www.vrijemedia.be )
Plaats: gaat door aan de Monterey Kiosk in het Citadelpark in Gent om 15u (Louis Hanssensdreef).
Meer info? www.hartvooronzekinderen.com
Graag tot dan!

Houd alvast zaterdag 28 september vrij zodat je erbij kan zijn. Daar zal Comité Bescherm onze Kinderen aanwezig zijn. Wil je onze Open Brief verder verspreiden, zodat die door velen getekend wordt, ook door leerkrachten en professionals, en deze genderideologie stopt in het onderwijs. Steun je ook Johannes financieel in zijn de-transitie, zodat hij zijn ware identiteit terug kan vinden? Dank alvast.

Samen sterk!
Comité Bezorgde Ouders
www.bezorgdeouders.be

Translate >