3 november 2017, Katharina Gabriels
Steeds meer jonge vrouwen van de millennium-generatie stoppen met de pil in Groot-Brittannië volgens de Britse uitgave van het damesblad Vogue. Het Britse National Health Service noteerde tijdens een periode van 2005 tot 2015 een daling van meer dan 13% van het pilgebruik bij deze leeftijdsgroep. En dit komt niet meteen als een verrassing. Wanneer je op het Internet surft, word je overstelpt door horrorverhalen over de bijwerkingen van de anticonceptiepil. Deze gaan van depressies en kanker tot de link tussen waterverontreiniging met vrouwelijke hormonen en geslachtsveranderingen bij vissen. Een belangrijke factor in de beslissing van jonge vrouwen om geen anticonceptiepil meer te gebruiken is gezondheid. Steeds meer jonge Britten zijn bezig met het zoeken naar een gezonde levensstijl en daar horen geen middelen bij, die het hormonale evenwicht verstoren.
Link aangetoond tussen anticonceptiepil en depressie
Foto: thehansindia.com
En er is meer. Vorig jaar publiceerde de Universiteit van Kopenhagen een studie bij 1 miljoen vrouwen over een periode van 13 jaren, die bevestigde dat er een significante link bestaat tussen hormonale anticonceptie en depressie. Vrouwen die orale contraceptiva slikken hadden volgens deze studie een 23% hogere kans om ook voor depressie behandeld te worden. Bij progesteronpillen (de zogenaamde minipil) was de kans zelfs groter: 34% Tieners die een combinatiepil slikten hadden de grootste kans op een behandeling voor depressie: 80%. Toch blijft kritiek op de pil een taboeonderwerp voor gezondheidsprofessionals. “Dit is zeer frustrerend “, zei Holly Grigg-Spall, auteur van het book “Sweetening the Pill”, waarover ook binnenkort een documentaire uitkomt. “Artsen volgen liever hun eigen vooroordelen over welk type contraceptie vrouwen zouden moeten nemen, in plaats van zich te baseren op feiten of de ervaring van hun patiëntes…De medische gemeenschap denkt, dat de voordelen van minder ongewenste zwangerschappen of minder hevige bloedingen zwaarder doorwegen, dan potentieel zware neveneffecten of het risico op psychologische problemen. De realiteit is dat mogelijk duizenden vrouwen aan pil-gerelateerde depressies leiden, die men perfect had kunnen voorkomen.“
Bron: Vogue
Graag had ik eraan willen toevoegen dat een anticonceptiepil wordt voorgeschreven zonder een bloedonderzoek te doen !!!
Hoe weet een arts ZONDER BLOEDONDERZOEK welke pil bij welke vrouw past ?
Ik zelf, kreeg een anti-conceptie pil voorgeschreven ZONDER BLOEDONDERZOEK met als gevolg EEN VERMINKT GEZICHT. HEEL MIJN GEZICHT WERD één bruine KOFFIEVLEK!!! Ik heb duizenden euro’s mogen uitgeven aan lasertherapie om opnieuw een gezicht te hebben.