11 augustus 2023, Café Weltschmerz – Tafel van Feshtali #14

In gesprek met Laurens Buijs, interdisciplinair sociaalwetenschapper gespecialiseerd in Gender & Sexuality Studies (GSS). Hij gaf les aan de Universiteit Amsterdam. Hij is aangevallen omwille van zijn vraagstelling of alle diagnoses van genderdysforie bij jongeren wel correct waren? Misschien ging het over een persoonlijkheidsstoornissen, ongenoegen over lichaam, psychologisch leed door trauma, opgekropte homoseksualiteit, moedercomplex, of andere socio-culturele oorzaken, de nieuwe hype rondom gender…

In 1950 is het begrip ‘gender’ ingevoerd door de emancipatiebeweging om ook de socio-culturele kant van het vrouw-zijn te belichten en niet enkel de biologische, wat op zich niet verkeerd was. De Beauvoir zag gender echter eerder als een sociaal construct. De focus op gender is zo toegenomen dat het een ‘ideologie’ is geworden waarbij gender primeert op je biologisch geslacht. ‘Je bent wat je voelt.’

Er zijn waarschijnlijk altijd een heel klein aantal transgenders geweest, maar de exponentiële groei vooral bij meisjes is opmerkelijk. Grote supranationale instituten pushen deze genderideologie, zoals de VN met haar Sustainable Development Goals. De Bil en Melinda Gates Foundation subsidieert de familieplanning en de politiek subsidieert organisaties die deze ideologie verspreiden zoals Sensoa, Transgender Infopunt, Rosa vzw, Cavaria, … Onder de noemer ‘gendergelijkheid’ en ‘non-discriminatie’ wordt deze ideologie aanvaardbaar gemaakt. Deze ideologie krijgt echter totalitaire trekjes en wordt opgedrongen in universiteiten, bedrijven, organisaties. Als men deze visie niet steunt, wordt men als transfoob afgeschilderd.

(t.h.v. 33 minuten) Laurens Buijs roept de ouders op om waakzaam te zijn. Via bedenkelijke seksuele voorlichtingsprogramma’s worden complexe ideologische verhalen over gender gebracht op scholen. (Zoals de genderkoek die de termen geslacht, genderidentiteit, genderexpressie aanbrengt). Dit brengt de jongeren aan het twijfelen over hun eigen identiteit, net in een periode waar ze houvast nodig hebben.

De gender-inclusieve lessen, waarbij zowel jongens als meisjes moeten aangesproken worden, verhinderen de kinderen en jongeren om echt jongen en meisje te zijn. Jongens vinden nu eenmaal andere dingen leuk dan meisjes. Dat is niet altijd cultureel bepaald, maar veelal endogeen. Jongens moeten jongens kunnen zijn en meisjes meisjes. Het onderwijs mag nog meer aangepast worden aan de jongens die een heel eigen aanpak nodig hebben, vindt Laurens. Daarom is een genderneutraal onderwijs waarbij de ‘Stereotiepe rolmodellen’ moeten verdwijnen destructief (Geen genderneutraal beleid in de schoolboeken. Petitie>>).

Je hebt het recht als ouder om informatie op te vragen en je te verzetten tegen deze ideologische propaganda in de klas van jouw kind. De twijfel of je wel een jongen of een meisje bent, wordt wel degelijk gecreëerd door de lespakketten van Sensoa. De mogelijkheid om in transitie te gaan, om puberteitsremmers te nemen, en om je eigen recht op zelfbeschikking in handen te nemen komt aan bod. (Video: Genderideologie in het onderwijs, waar gaat het mis?>>). Gelukkig gebruiken niet alle scholen deze lespakketten. De bijwerkingen worden te weinig vernoemd. Deze transities worden te veel geromantiseerd. Manipulatie gebaseerd op gevoel moeten we niet toelaten. Sociale transitie en het gebruik van een andere voornaam gebeurd soms zonder medeweten van de ouders op de school. Gelukkig zijn dat uitzonderingen. Als we niet ageren, wordt deze ideologie verder opgedrongen aan onze kinderen en worden wij weggezet als transfoob. Spreek de school aan in het begin van het schooljaar, bel de directie desnoods op en maak jouw standpunt bekend. Eis inspraak via de ouderraad of een werkgroep van ouders.

De minimumdoelen van de Overheid vragen dat de leerlingen rekening houden met de diverse identiteiten gerelateerd aan subculturen, gender-gerelateerde groepen, socio-economische groepen, levensbeschouwelijke groepen, meer niet! (Bron>>). Dus je hebt het recht om te ageren als in de les ideologische propaganda wordt gebracht dat niet berust op wetenschap.
Of moeten we zonder nadenken meestappen in een agenda die niet alleen de geestelijke en lichamelijke gezondheid van onze kinderen maar ook de hele maatschappij ernstig kan schaden?

De scholen moeten niet de supra nationale organisaties volgen en ons in de richting duwen van het transhumanisme en de maakbare mens. Kinderen moeten leren dealen met dingen die hen gegeven zijn en ermee aan de slag gaan.

Luister verder>>

Website Laurens Buijs>>

Translate >