Graag nodigen wij u uit voor een discussiemiddag in Gent, in de Blauwe Zaal van Liberas op zaterdag 9 november van 15.00-17.00 uur. Inloop vanaf 14.30 met koffie en thee.
Adres: Liberas, Blauwe Zaal, Kramersplein 23, Gent.

Aanleiding is de verschijning van het boek ‘Gender Rebels, Kritische verhalen voor moedige meiden’. Deze bundel artikelen van zo’n twintig auteurs en evenveel geïnterviewden uit België, Nederland en het buitenland, omvat maar liefst 368 pagina’s.

Het is het eerste boek dat vanuit diverse invalshoeken de problematische situatie analyseert waarin meiden van de huidige jonge generatie verkeren. Er is grote druk van online platforms op het navolgen van een onhaalbaar vrouwelijk ideaal, het elkaar aanpraten van mental issues en een slachtofferschapshiërarchie. Daarnaast doet de zogenaamde genderideologie opgang onder de jeugd, die presenteert alsof er keuze zou zijn uit biologische geslachten. Veel meisjes volgen deze lokroep en sluiten zich aan in de wachtrij voor een genderoperatie in de hoop dat daarmee hun problemen verdwijnen. Tot slot is daar de islam die duizenden meisjes in hun thuissituatie onderdrukt, nieuw is dat de nog bedekkender hijab de hoofddoek aan het vervangen is.

Op deze middag kunt u in gesprek gaan met enkele auteurs van dit boek. Allereerst hoofdauteur en samenstelster Sybilla Claus. Zij zal vertellen over online platforms waar miljoenen meiden en jonge vrouwen samenkomen en wat hen daar trekt. Zij creëren een geheel eigen wereld, en die ziet u terug in het dagelijks leven.

Vervolgens zal Marianne Driessen vertellen over meiden in sport, en de manieren waarop vrouwensport momenteel onder druk staat. Ook gaat Marianne in op de moeizame positie van lesbische meiden onder de LHBTQI+ paraplu.

Tot slot zal patholoog Ruben Buijs vertellen waarom hij kritisch ging denken over medische transities bij jongeren. Zijn christelijke geloof en zijn wetenschappelijke instelling leiden ertoe dat hij niet gelooft dat een transitie naar het andere geslacht mogelijk is. Bovenal vergt de artseneed ‘Richt geen schade aan’ uiterste terughoudendheid bij het ingrijpen in een gezond lichaam. Waarom is Buijs nog maar een van de weinige genderkritische artsen?

Martin Harlaar, samensteller van het boek ‘Het Gender-Experiment’ (2024) zal de middag modereren. Na elk praatje van een spreker is er tijd voor vragen en discussie met de zaal.

Graag vernemen wij of u komt, en hoeveel boeken u wilt kopen.

De verkoopprijs is 23 euro, entree bedraagt 3 euro. Indien u een boek koopt, vervalt de entreeprijs.  Meer info over het boek>>

Wij vragen u beleefd uw komst te reserveren. Dat kan via uitgeverijhethaantje@gmail.com

Meld dan voor onze logistiek ook of u 1 (of meer) boek koopt.

www.GenderRebels.org

Translate >